Pomem Boy ve Kilo Hesaplama

Polis Meslek Eğitim Merkezinde amaç, adayların değerlendirme ve seçme işlemlerinin fiziksel yeterlilik sınavına tabi tutulmasıdır. Tüm polis teşkilatında görev yapacak, amir ve memurların dayanıklılık, kuvvet ve çeviklik konusunda polis teşkilatına uygun olup olmadıklarının değerlendirilmesidir. Bu konulardan bir diğeri de adayların boy ve kilolarının orantılı olmasıdır. Pomem boy kilo yanında bir de parkur sınavına tabi tutulan adaylar bu sınavı da geçmek durumundadırlar.

Pomem Başvuru Şartları Nelerdir?

Pomem başvuruları için ilk öncelikle Önlisans veya Lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği bulunan YÖK tarafından kabul edilen Yurtdışı üniversitelerinden mezun olanlar başvurabilir. Bu şartları taşıyan adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, sınav başvuru dilekçeleri, sağlık bilgi formu ve adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel sağlık problemlerinin bulunmadığına dair beyanları da gerekir. Yapılacak olan başvuru işlemi internet üzerinden ve şahsen başvuru şeklinde iki adımda yapılacaktır.

Boy ve Kilo İndeksi

Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması yanında vücut kitle indekslerinin 18-27 arasında olması gerekir. Bu nedenle Pomem boy kilo önemli şartlardan birisidir. Vücut kitle indeksi, beden ağırlığının boy uzunluğun karesine bölünmesi ile tespit edilir.

Erkekler adaylarda en az 1,67 cm, bayan adaylarda ise en az 1,62 cm boy uzunluğuna sahip olunması gerekir. Bu iki şarttan herhangi birinin sağlanmaması halinde yapılan başvuru kabul edilmeyecek ve adaylar elenecektir.