Pöh Mezunu İşe Ne Zaman Başlar ?

Pöh Mezunu İşe Ne Zaman Başlar ?

Mutlaka her gencin küçüklüğünden beri hayallerinden biri polis ya da asker olmaktır. Milli duygularla yapılan polislik gerçekten disiplin ve özveri istemektedir. Bu kişilerde aranan şartlar kağıt üzerinde olduğu gibi fiziksel karnede de mevcuttur.

Gençlerin bir kısmı polisliğin çeşitli mevkilerine yerleşmiştir ve yerleşmeye devam etmektedir. Bu mevkilerden biri de Polis Özel Harekattır.

PÖH Nasıl Olunur?

Polis Özel Harekat olmak yeni düzenlemelerle birlikte ancak teşkilat içiyle mümkündür. Bu yüzden önce polis olmak gerekmektedir. Polis olmak içinse öncelikli şart Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçer not almaktır. Bu sınava girmek için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Bu geçer notu alan kişiler sıkı bir eğitimden geçerek polis olmaya hak kazanırlar. Son yapılan düzenlemelerle birlikte KPSS puanı düşürülerek polis olmanın önü açılacaktır. Sonrasında yapılan Polislik Sınavını geçenler ise polis olur. Polis olan kişiler 2 yıl sonra isterlerse PÖH olabilir. Böylece PÖH mezunu olarak yeni işlerine başlarlar.

Polis olmak isteyen adayların sadece kağıt üzerinde değil aynı zamanda fiziksel olarak da yeterlilikleri hesaplanmalıdır. Sonuçta PÖH’ler kendilerini fiziksel olarak iyi göstererek düşmana korku, dosta güven vermelidir.

PÖH Mezununun İşe Başlaması

Ülkemizde belirli aralıklarla PÖH atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar iller arası olduğu gibi yurt dışına da olabilmektedir. 25. Dönem atamalarda 10 bin polis alınacaktır. PÖH mezunu olan kişiler bu atamaları iyi takip etmelidir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.